19 gedachten over “Jossetribune”

 1. Lieve Josse,

  Hoe jij ooit, in en tegen Nieuw-Buinen, het voortouw nam om de wedstrijd te staken, om met het team van het veld te stappen, omdat je vond dat het gedrag van de scheidsrechter en het publiek niet meer te tolereren was. Geniaal. Op-en-top Jij.

  Jammer dat ik me het vanavond pas herinnerde.

  Liefs,
  Manon

  P.s. Het verslag Diva – Groninger Boys is het best gelezen verslag in de historie van deze website, aldus Google-analytics (136 unieke pageviews). Weet jij hier meer over te vertellen?

 2. Weet je nog? Die zonovergoten lentedag in april in Opeinde? Het was 27 april 2008 en van die zaterdag heeft niemand ooit een verslag willen maken. Ik heb meer dan eens bedacht dat die dag de dramatische inleiding was voor de grote verslagenheid die volgde.

  Maar dat was lente 2008. Het is nu herfst 2013, en komende zaterdag kunnen we alleen maar winnen in Opeinde.

 3. Even een correctie. Menta wist dat bedoelde zwarte zaterdag niet in Opeinde maar in Frieschepalen plaats had gevonden. De wedstrijd tegen ONT in Opeinde, dat in dat seizoen ook in onze competitie zat, hebben we toen net zo kansloos verloren als vandaag.

 4. …Even een correctie. Menta wist dat bedoelde zwarte zaterdag niet in Opeinde maar in Frieschepalen plaats had gevonden. De wedstrijd tegen ONT in Opeinde, dat in dat seizoen ook in onze competitie zat, hebben we toen net zo kansloos verloren als vandaag.

 5. Even een correctie. Menta wist dat bedoelde zwarte zaterdag niet in Opeinde maar in Frieschepalen plaats had. De wedstrijd tegen ONT in Opeinde, die in dat seizoen ook in onze competitie zat, hebben we toen net zo kansloos verloren als vandaag.

 6. We gaan weer op trainingsweekend. In Annen dit jaar. Ik ben benieuwd naar het menu…

  TRAININGSWEEKEND DIVA ’83 JANUARI 2001

  Ariolette
  Om er in te komen: olijven, brood, pesto, tapenade, salami, paprika, courgetteflapjes

  Zuppo Sportivo
  Lichtgebonden mosterdsoep met geslagen room en spekjes of geschaafde amandelen

  Abra da Cabra
  Betoverende rucolasla met geitenkaas

  Genoat & Rebbe
  Kloeven van kippepootjes met kappertjes, rozemarijn en knoflook
  en/of
  Stroepen van garnalen, à la minute gebakken met knoflook, koriander, citroensap en witte wijn

  Caffè Fiammeggiato
  Koffie met + 30% vol.

  Dessert DIVArio
  Grande surface van vruchten, ijs, slagroom en soesjes

 7. Ik lees na een zoekopdracht op jullie pagina dat Josse Danz in 2009-2010 al overleden is. Op de middelbare school heb ik veel aan haar gehad als vriendin. Desondanks besef ik dat jullie in de sportwereld weinig hebben aan zo’n opmerking als de mijne. Ze was als mens in elk geval prachtig en ik heb hele goede herinneringen aan haar.

 8. Hoi S.B.M. van Voorn,

  Je opmerking is goed ontvangen in de sportwereld. Altijd fijn om te lezen van mensen die Josse hebben gekend en haar aanwezigheid op deze wereld zo gewaardeerd hebben.

  Overigens wordt Josse’s bestaan binnenkort geëerd met de naamgeving van een pannakooi (voetbalveldje) in de wijk Van Starkenborgh in Groningen. De onthulling van het naambord vindt plaats op 27 april 2016 om 10.20 uur op het speelveld bij de Beijumerweg en de Hunzedijk. Zie: https://www.google.nl/maps/dir/53.2412977,6.5722138//@53.2402151,6.572277,790m/data=!3m1!1e3

  Hartelijke groet.

 9. hé Josse,

  Een tribune, een pannakooi (je kunt het niet eten) dus dat stadion komt er ook nog wel. Er is een mooie foto gemaakt met een hele hoop teamgenoten van je, voor die pannakooi waar jouw naam bij hangt (en je voetbalschoenen). Eerst was er nog door de Diva’s een balletje getrapt en ik hoorde de omstanders zeggen dat ze het nog niet verleerd waren. Je had vast, net als ik, daar met een glimlach rondgelopen tussen al die herinneringen.

  Liefs Jitte

Plaats een reactie