TKB 7 – Diva

Aan mij de eer om verslag te doen van de eerste competitiewedstrijd.
Na twee bekerwedstrijden, helaas verloren maar zeker goed gespeeld, stond vandaag TKB op het programma.

Vandaag dus de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, een seizoen met een andere opzet dan de vorige, het doel is dan ook bij de eerste zes te komen om zo mee te dingen naar het kampioenschap, dit doel is zeker haalbaar.

Dat de knickerbockers altijd een reden hebben voor een feestje bleek ook vandaag weer, we werden onthaald in een kantine vol ballonnen, confetti en luide meezingers. Sommige Diva’s konden dit tafereel ’s ochtends om 9 uur niet zo waarderen.

De scheidsrechter was niet helemaal goed voorbereid op haar taak omdat ze geen muntje meegenomen had en dus een muntje moest lenen van mijn collega-grensrechter. Deze zelfde grensrechter had blijkbaar geen zin meer in vlaggen omdat, toen de wedstrijd begon, er plotseling iemand anders langs de lijn stond te vlaggen.

De eerste helft, met Mariska op doel, een goede vervanging van onze stabiele sluitpost, begon Diva vrijwel meteen met hetzelfde goede spel als in de bekerwedstrijden. In het begin kreeg TKB een paar kansen, maar nadat Diva eenmaal goed in de wedstrijd zat, had TKB weinig meer in te brengen.

In de eerste helft vielen er twee doelpunten, Diana zette, nadat ze met een schitterende beweging de keeper op het verkeerde been had gezet, Diva met een beheers tikje op een verdiende 0-1 voorsprong. Het tweede doelpunt van Diva was een schot/voorzet van Diana die Manon net voor de doellijn binnentikte.

In de tweede helft, weer met Maaike op doel, kwam Diva niet meer in de problemen. Mirjam bracht met een prachtig afstandsschot de eindstand van 0-3 op het scorebord.

Nadat op een zonovergoten terras voor de TKB kantine in een recordtijd de diverse afspraken zijn gemaakt is de nieuwe competitie echt begonnen.

Afke

Plaats een reactie