Te kort

In het leven word je soms geconfronteerd met dingen die te kort zijn. Vakantie duurt te kort, benen zijn te kort, woorden schieten tekort… Vooral de hetero’s onder ons kunnen vast nog meer dingen bedenken die wel eens tekort schieten 😉 

Ook een voetbalwedstrijd kan te kort zijn. De meeste dames die zaterdag in weer en vooral in wind tevergeefs hebben gestreden voor een overwinning, zullen hier nu misschien enigszins sceptisch tegenover staan, maar de wedstrijd die Diva 2 gisteren speelde tegen Gieten was wel degelijk te kort.

En wel hierom: Diva 2 speelde voor de derde en laatste keer dit seizoen tegen Gieten. De eerste keer werden de dames ingemaakt met 8-0, de tweede keer nog maar met 4-2, en je raadt het al: Diva 2 ging alles op alles zetten om deze keer te winnen.

Dat waren we van plan om te doen met vaste leden Fatima, 10bier, Nori en Driewieler, en omdat Joletta en Goedele verhinderd waren en Sjors nog ontzettende spierpijn had van de wedstrijd van zaterdag hadden we invaltoppers Margreet, Lotto en Sandra gevraagd om ons te komen helpen. Voor de verandering waren we eens ruim op tijd in de sporthal en nadat Sandra eindelijk haar XXL-broekje had gevonden en Menta genoegen moest nemen met een L-broekje omdat Lotte de enige M had geconfisqueerd had we klaar voor de strijd.

De eerste minuten speelden we ronduit slecht: de meeste diva’s waren met hun hoofd nog heel ergens anders (in de auto bijvoorbeeld, terwijl Faat met 100 km/h over de weg scheurde,10bier zittend aan het Gangnamstylen was waardoor de hele auto heen en weer ging en Margreet en ik doof werden van de keiharde muziek die achter ons uit de boxen knalde) en het duurde dan ook niet erg lang voordat het eerste doelpunt viel omdat ik mijn man liet lopen. Lotte volgde mijn voorbeeld en zorgde voor een 2-0 achterstand.

Die maakte ze niet veel later goed door optimaal gebruik te maken van een penalty; 2-1. Daarna was het opnieuw een dame van Gieten die scoorde, maar ook dat strafte Lotte af door er één in te knallen. 3-2 dus.

En toen werd het spannend: zowel Gieten als Diva werd bloedfanatiek, Gieten begon hem te knijpen want Diva creëerde kans na kans en…

Toen floot de scheidsrechter af.

Sjaan

6 gedachten over “Te kort”

 1. Een parkeerplaats tijdens het fileparkeren;
  All you need is love op kerstavond;
  De tijd op het witte doek van Captain Jack Sparrow;
  De zomer;
  M’n gordijnen na het afknippen;
  Typisch toch?

 2. als tegenbeweging zo maar een paar zaken die daarentegen te lang zijn:
  – de laatste wedstrijd tegen GroenGeel
  – de vakantie van Annemarie
  – conditietrainingen
  – Minerva’s benen
  – de nagels van Driewieler
  – de winter
  – de periode tot mijn vakantie
  – Sjors haar tenen
  – de droogtijd van zijdeglanslak op terpentinebasis
  – het verschil tussen de geplande vertrektijd en de daadwerkelijke vertrektijd met dank aan 10bier
  – de tijd die Sjors en Driewieler in de kleedkamer rondbrengen met make-uppen en tandenpoetsen
  – bestuursvergaderingen
  – ALV’s (met uitzondering van de laatste)
  – de tijd die ik in bed doorbreng op zondagochtend/middag
  – dit lijstje

Plaats een reactie