GG-Diva en Diva-VVSV ’09

Jaah… daar is ie dan!

Het twee-in-één wedstrijdverslag van weer een weekje DIVA-voetbal.

Niet een voetbalweek waarop DIVA gehoopt had natuurlijk… te beginnen op zaterdag 1 oktober op een zonnig veld bij Groen-Geel. Met het zweet al onder de oksels van het omkleden en nog geen bal aangeraakt te hebben stapten we het veld op, wetende dat het een zware namiddag/avond zou gaan worden.

Zoals gewoonlijk start DIVA als een echte DIVA betaamt, we komen voor met 1-0. Diana had er even wat langer voor nodig dan 10 minuten maar ze hield zich wel aan haar woord, dit door DIVA op een voorsprong te zetten voordat de slopende tweede helft zou beginnen. Na een verfrissend bakje thee stonden we weer vol goede moed op het veld om er in de tweede helft minstens zoveel in te knallen als in de eerste. Helaas mocht dit niet baten, wij als niet mooi-weer-voetballers waren niet opgewassen tegen deze klamme, zwetende en uitputtende hitte. Ook niet tegen de snelle dames van Groen-Geel overigens. Ondanks de 20 reddingen van flying Maaike vlogen er toch nog 2 in :S Gelukkig kon het onze dag niet meer verpesten want die was inmiddels toch al om, na een start van half 5 en tig aantal drinkpauzes verder!

Dan voetbaldag twee, woensdag 5 oktober. Vol frisse moed en de vergeten wedstrijd van zaterdag konden we om 20.00 uur starten op een bijna lijnloos veld ergens in Beijum… (later ook nog lichtloos zoals straks zal blijken). Dit keer starten we niet zo DIVA-achtig en laten we de dames van VVSV akelig dicht bij komen. Maar na wat geklungel pakken we het weer op en bestormen het doel van de dame in het geel. Het duurde even voordat er eentje inging maar na een super indraaiende voorzet van Diana en vrije kopkans van Manon……we houden het nog even spannend…..die in de handen van de keepster beland…. maar deze ook weer loslaat… uiteindelijk door wat geduw en getrek toch een doelpunt werd! 1-0 en nu doorstomen DIVA, dit deden we ook en werd beloond met nog een goal in de tweede helft door Manon 2-0!! Hier mag ook nog best even genoemd worden dat deze mooie, hoge over de keepster heen, in de netten belandende bal, zeer verdiend was.

En nog steeds blijft DIVA de goal van VVSV bestormen en gaat soms harde duels aan, maar alles fairplay natuurlijk. 😉 Er lijkt geen vuiltje aan de lucht… maar dan! 3 lange ballen naar voren en 3 individuele acties van de spits en het is zomaar 3-2. Tot in de laatste minuten blijft DIVA vechten (zoals het hoort natuurlijk) en na een onterecht afgekeurd doelpunt plus een ongelukkig balletje buitenkant paal wil het geluk ons geen handje helpen en blijft de teleurstellende uitslag van 3-2 op het scorebord staan…… en we hadden nog een minuutje blessuretijd tegoed maar ook deze werd ons niet gegund, de lampen gingen uit :S Volgende keer beter DIVA, dan gaan we er weer met frisse moed tegen aan!!! GOOOOOOOO DIVA

Eva

Plaats een reactie