Divaspruiten en frikandellen

Wat een prachtige herfstdag afgelopen zaterdag om voor het eerst dit seizoen weer eens een balletje te trappen met de Diva’s. Hoewel ik al een tijdje niet was geweest, bleek er gelukkig weinig veranderd. Dit natuurlijk afgezien van nieuwste aanwinst Laura en de megaroddel waar ik in de kleedkamer mee geconfronteerd werd… Die had ik niet zien aankomen! 
Verder werd er als vanouds geouwehoerd in de kleedkamer over behoeftes die vlak voor de wedstrijd nog gedaan moeten worden en grootouders die op het laatste moment toch bereid bleken op een Divaspruit te passen. Mede hierdoor konden we met 12 Diva’s de wei in, dus bedankt opa en oma! De schrik zat er enigszins in toen bleek dat onze (toch al jonge) tegenstander van vandaag maar liefst vier wissels had, maar de doorgewinterde Diva’s lieten zich daardoor niet uit het veld slaan. Na een speech over dartelende hertjes en lichtvoetig het veld betreden (persoonlijk herkende ik mij hier helemaal niet in, maar goed; ‘strategie is strategie’) kon de wedstrijd beginnen.

Diva begon niet overgeconcentreerd, getuige enkele slordigheidjes in de verdediging, maar kwam dankzij een mooi doelpunt van Lotte toch op 1-0. TKB scoorde echter snel hierna de 1-1, door een goed geplaatst schot. Vervolgens miste TKB professioneel een indirecte vrije trap, waarvoor onze dank. Manon en Evita lieten aan de andere kant wel hun klasse zien met fraaie schoten over de keeper: 3-1 voor Diva! Helaas voor ons kwam TKB snel weer op één doelpunt verschil door een benutte penalty. Wat hieraan voorafging was een bijzonder staaltje ‘hoe men in een relatie het gevoel kan hebben één persoon te zijn’. Toen Janet eenmaal gepasseerd was, dacht Sjors dat zij Janet (en dus ook keeper) was en stootte de bal keurig uit de hoek. Strafschop én een luide roep om een rode kaart van de zijde van TKB, maar van dat laatste wilde de scheidsrechter niets weten. Wel moest de penalty overgenomen worden vanwege langdurig geklaag hieromtrent, maar ook toen hij de tweede keer op exact dezelfde wijze werd genomen was Sjaan kansloos: 3-2. Het geloof bij TKB was weer helemaal terug en dus was het oppassen geblazen voor Diva. Gelukkig besloot Lotte dit geloof van onze tegenstander vakkundig de kop in te drukken door een vrije trap vanaf de zijkant subliem binnen te schieten. Enkele minuten later vond zij nogmaals het net met een fraai afstandsschot en zo konden we met 5-2 toch nog rustig thee gaan drinken.

TKB begon de tweede helft gepassioneerd, maar dankzij onnavolgbaar keeperswerk en vooral hard werken bleef Diva op de been. Er werd niet meer gescoord en in tegenstelling tot wat sommige tegenstanders meenden betekende dat gewoon weer drie punten voor Diva. Derhalve staan we nog steeds mooi op de derde plek en hadden we alle reden er een mooie derde helft van te maken! Dat ook deze nog steeds even gezellig als altijd is, stemde mij misschien nog wel het meest tevree. Die combinatie van bier, frikandelletjes en eindeloos bomen over de wedstrijd en alle randzaken blijft heerlijk. Dus dames, ondanks een lichte spierpijn in de bovenbenen, heb ik er weer van genoten. Tot snel!

Annie

 

4 gedachten over “Divaspruiten en frikandellen”

  1. Hahaha, briljant keeperswerk indeed. Zonder dat waren we kansloos geweest. Ons 2e doelpunt was trouwens van Nynke en niet van Evita, maar dat is een begrijpelijke vergissing: ze lijken ook zoveel op elkaar. 😎

Plaats een reactie