Diva – Warffum, part 1

Na een geweldige wedstrijd met een geweldige uitslag mag een verslag natuurlijk niet ontbreken. Dus toen ik tot mijn grote verbazing constateerde dat deze nog niet op de website stond, voelde ik mij geroepen om daar zo snel mogelijk voor te zorgen. Onder werktijd uiteraard, maar als geboren multitasker is het schrijven van een wedstrijdverslag in een óvervolle kroeg natuurlijk een fluitje van een cent.

Ondanks de dreigende bewolking die afgelopen woensdag boven Groningen hing, maakten onze diva’s zich geen zorgen over een eventuele afgelasting van de thuiswedstrijd tegen Warffum. Iedereen had dankzij Minerva namelijk op het gastenboek een weersvoorspelling kunnen lezen waar Piet Paulusma nog een puntje aan kan zuigen. Diva had de dringende behoefte om te winnen en na de krachtige toespraak van Tilly voor de wedstrijd stonden alle dames te popelen om te beginnen.

Aan die positieve instelling kwam abrupt een einde toen binnen een minuut na de aftrap een snelle spits van Warffum een wereldgoal wist te plaatsen. Hadden we de tegenstander misschien onderschat vanwege hun jonge en onervaren uitstraling? Al vloekend werd door onze diva’s de tweede aftrap genomen en al snel bleek het eerste tegendoelpunt alleen maar een grotere motivatie om alles te geven. Er werd door de dames aangevallen alsof hun leven er vanaf hing, met ontzettend veel goede kansen op een doelpunt als gevolg. Het bleef in eerste instantie bij naast, over, paal en lat, maar uiteindelijk werd ons harde werken dan toch beloond met een gelijkmaker.

Eventjes verslapte bij diva daardoor de aandacht, waardoor een speelster van Warffum de mogelijkheid vond om door te breken. Daar stond ik dan, oog in oog met een snel naderende spits met de bal aan haar voeten. Ik besloot erop af te gaan, het was alles of niets… Helaas leek het meisje me te slim af te zijn, en ze was me al bijna voorbij toen mijn been plotseling een beweging maakte waar ik absoluut geen controle over had. Spastisch schoot het achteruit, zeer ongelukkig tegen de voet van het arme ding, dat hard tegen de vlakte ging. Ik was net bezig mijn welgemeende excuses aan te bieden, toen ik plotseling in de gaten kreeg dat de scheidsrechter de ongelukkige samenhang van omstandigheden reden vond voor een strafschop. Ik probeerde de beste man nog uit te leggen dat het hier om een ongeluk ging, maar hij toonde geen genade. U raadt het al: 1-2 voor Warffum. Gelukkig voor mij stond er een tiental dames klaar om mijn blunder goed te maken. En dat gebeurde ook, dankzij onze fantastische voorhoede stonden we binnen een mum van tijd met 3-2 voor en was het tijd voor de rust.

Na een welverdiend kopje thee en een tactische bespreking in de kleedkamer, waarbij Lotto nog even wat gemiste informatie tot zich nam (“O, staan we voor?!”) was het tijd voor de tweede helft. Democratisch werd besloten dat we met zijn allen zouden zorgen voor een eindstand van 6-2. Even leek het erop dat dit zou gebeuren, want al snel vlogen de 4-2 en de 5-2 de keepster van Warffum voorbij. Helaas besloot Warffum ook nog even alles op alles te zetten en vanuit een door de tegenstander genomen corner stuiterde de bal ongelukkig vanaf Johanna’s buik mijn rechterhand voorbij.
Diva baalde uiteraard van dat doelpunt, want nu was 6-2 niet meer mogelijk. Maar Diva deed niet moeilijk, want 7-3 was natuurlijk ook prima. Vanaf dat moment stond de verdediging als een rots: Mirjam, Johanna, Annemarie en Marieke hielden het aantal tegendoelpunten op 3 door alle ballen van de middellijn te vegen en de rest van de dames werkte samen om die 7 doelpunten van ons te bewerkstelligen. Toen dat vlak voor het eindsignaal lukte, kon de avond zowel op het veld als langs de zijlijn niet meer stuk.

Al snel zaten de dames dan ook in de kantine om hun succes te vieren met bier en paprikachips. Over paprikachips gesproken, welke grapjas heeft dat halve zakje in mijn voetbaltas geleegd? Zelfs mijn o zo heilige makeupremoverdoekjes ruiken er nu naar! Enfin, er werd nog een lange nabespreking gehouden en de grootste diehards (waaronder onze nieuwe coach, dat belooft wat!) verlieten pas om half twee het sportpark. Het was een wedstrijd om niet snel te vergeten en het mooiste is dat we de komende week maar liefst twee kansen hebben om hem dunnetjes over te doen, TKB en Warffum wees gewaarschuwd: Diva is back!

Janet

13 gedachten over “Diva – Warffum, part 1”

 1. Mooi verslag! En ik voel me vereerd dat ik in een zin genoemd wordt met Piet Paulusma, die zich ooit eens onsterfelijk maakte voor Diva door een ‘weersvoorspelling’ op te nemen over het huwelijk van onze hooggeëerde ex-voorzitter Marjan Pinkster en haar vrouw. Edoch, mijn grote idool in weerkundigenland is natuurlijk: Harma Boer.

 2. @ Janet, ik begrijp je verdenking. ?:-) De chips smaakte mij uitstekend en toen ik bier ging halen, heb ik het zakje op “een” stoel neer gelegd. Toen ik met bier terug kwam en iedereen voorzien was lag het zakje chips netjes met opening naar boven op “een” tas :gehost: ? ? ?
  Nadat ik voor de vorm iedereen het zakje nog even heb voorgehouden, ben ik vrolijk verder gaan eten :silly: Ik zou zeker niet kostbare chips zonder enig nut in een tas legen. 😯
  Daarbij had de Veurzitter ook een zakje chips en volgens mij heeft zij die geen min losgelaten….?

 3. Harma Boer??????? 😮 Dat ga je niet menen Minerva…. Ik ken niemand anders die zo naar het weer presenteert met een natgeregende poedel op haar hoofd en in zuks bagger Groningens. Mijn oma zou zich in haar graf omdraaien als ze dit gedrocht Gronings hoort praten. Jouw oma ook, vermoed ik (zouden ze elkaar al tegen zijn gekomen?)
  Harma Boer. Met haar booi’n. En dan die walgelijke Groningse spreuk na afloop: Ligt er ien lente nog pekel, dan vuilt zummer aan als krekel. Volgens mij is het voor haar echt een sport geworden om een zo idioot mogelijke spreuk te formuleren, waarvan iedereen denkt: aha, weer wat geleerd.
  Is mijn dag toch nog verpest :soldier:

 4. Chapeau Janet! Mag ik wel voor morgenavond een wedstrijdverslag bestellen? Dan zal ik jullie vanuit Twente om 12.00 uur naar de overwinning schreeuwen;-);-);-);-)

 5. Thnx Minerva & Fatima :laugh:

  @ Tilly: wat een negativiteit, en dat op je verjaardag! 😯
  @ Meep Meep: ik vrees dat dit mysterie nooit ontrafeld zal worden. Het is vast gebeurd toen wij de barman zaten uit te lachen.

 6. Tilstra; dat ga je toch niet menen. Harma Boer is 1000x beter dan die idioot met zn snor (ik heb zn naam verdrongen; ohnee Jaap Nieboer) Zum kotsen!!! Vreselijk arrogant. Nu komt t…. de jonkies onder ons zullen dit niet weten…. Ik heb ooit bij Sporthuis Haan gewerkt in de Oude Ebbingestraat. En daar kwam die akelige snorremans ook. En arrogant. Bah. Het leukst vond ik dan om net te doen alsof ik hem helemaal niet kende. “Wie…oh Jaap Nieboer, nooit van gehoord. Waar moet ik u van kennen dan?” Van dat idiote “goeiedag”, en dan stond ie ergens in Tietjerkstradeel (ligt niet in Groningen, maar als dat wel zo was…) tussen bloempjes die spontaan gingen verwelken als hij er was. Brrrrrrrrrrrrr.
  Maaruh….het verslag Janet; briljant! (even weer switchen naar iets positiefs). Vanavond weer?

 7. 10bier bij Sporthuis Haan? Dat ga je niet menen?! Sporthuis Haan was in vervlogen tijden een zeer gewaardeerde sponsor van Diva. Zo is het cirkeltje toch weer rond.

Plaats een reactie