Lik op stuk

Diva – Leek/Rodenburg, 26 mei 2012

De blessure blijkt een naam te hebben. Een die klinkt alsof er iets goed misging op de wc van een goedkoop wegrestaurant: AC-luxatie (vermoedelijk in de 2e graad). Gelukkig gebeurde het op het voetbalveld.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. In dit geval was dat een slecht getimede schouderduw van mijn tegenstander. Of althans, dat is nu mijn verklaring voor haar overtreding, een duw in mijn rug, die vooraf ging aan mijn ongelukkige val. Aanvankelijk kon ik moeilijk accepteren dat het slechts een ongeluk was, maar nadat er vier dagen verstreken zijn en de pijn afneemt ziet de wereld er alweer heel anders uit.

Toch zit me nog iets dwars. Dat gaat niet over de derde helft die me door de neus werd geboord of al die andere plannen waar ik een streep door moe(s)t zetten. En ook niet over de gemiste nachtrust, de moeite die ik moet doen om een t-shirt aan te trekken of een pan aardappelen af te gieten. Geloof me, er zijn veel ergere dingen op deze wereld.

Nee, wat me dwarszit zit is dat ze niet even haar excuus aanbood. De grootste gemiste kans van deze wedstrijd. Ik verwachtte geen grootse knieval noch een kusje op mijn kapotte schouder, maar gewoon even een “sorry”. Dat was goed geweest.

En dit brengt me bij een pleidooi voor een nieuwe regel in het voetbal. De regel is simpel en rechtvaardig.

Als een speler door een opzettelijke fout van een tegenspeler met een serieuze blessure van het veld moet, dan moet ook de tegenspeler het veld ruimen. De tegenspeler mag wel vervangen worden. De tegenspeler is in beginsel net zo lang van deelname aan wedstrijden uitgesloten als de speler die door de blessure niet aan het spel kan deelnemen, tenzij de geblesseerde speler de tegenspeler toestemming geeft dat zij/hij weer mee mag doen.

Zo.

Minerva

4 gedachten over “Lik op stuk”

  1. Mee eens Manon. Brute en onnodige overtreding en dan ook nog weglopen alsof er niks gebeurd is :no:
    Wat mij betreft mag ze jouw persoonlijke aardappel-afgiet-assistent zijn voor de komende tijd.
    Trouwens, waar dienen die sommetjes voor? Ze worden toch niet moeilijker per reactie he? 😉

  2. Zo Minerva, dat lijkt me een revolutionaire nieuwe regel! Heb je de KNVB al gepolst? Maar ik moet zeggen: er zit wat in.
    Enneh.. pas je een beetje op met dat afgieten? Heb ik ervaring mee 🙁

  3. Maar Manon, dit valt me van je tegen.. Ik had verwacht dat je deze kans, om je slecht uit te kunnen kleden, zou gebruiken om dagenlang in je Diva-shirt rond te lopen!! 😎

  4. Lijkt mij een heel goed excuus om de hele week patat te eten. Of pizza, maar dat is misschien ook wel weer lastig. Je mag ook wel een keer bij mij komen eten, maar misschien kun je je niet zo goed vervoeren?

Plaats een reactie